Делото за т.нар. Царски конюшни не започна днес  в Софийския

...
Делото за т.нар. Царски конюшни не започна днес  в Софийския
Коментари Харесай

Не дадоха ход на делото за продажбата на царските конюшни в центъра на София

Делото за така наречен Царски конюшни не стартира през днешния ден  в Софийския градски съд.  Повод за отлагането му  стана неналичието на постоянно акредитиран юрист, който да съставлява Столична община на  днешното съвещание, заяви  БНТ.

Подсъдими по скандалното дело са някогашният регионален шеф на София Веселин Пенев и оценителката Юлия Димитрова-Цекова.

Случаят с „Царските конюшни“, станал мотив Пенев да подаде оставка като регионален шеф на София, беше разгласен преди  година от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тогава стана ясно, че парцелът в центъра на София, близо 7.5 дка, е бил продаден за 90 лева на квадратен метър. Според прокуратурата, вредата за страната от тази договорка е над 10 милиона лв..

„Г-н Пенев е предаден на съд за няколко закононарушения и ние сме счели, че са налице задоволително доказателства и по тази причина сме го предали на съд. Едното обвиняване е за неизгодна договорка, за така наречен Царски конюшни. Щетата е над 10 млн. лв. и е образувана от разликата сред продажната цена и действителната пазарна стойност на имота“, съобщи пред Българска национална телевизия Михаела Райдовска, прокурор – СГП.

Освен за договорката с терена на бул. „Дондуков“, Пенев ще бъде съден за неизгодна, съгласно прокуратурата, продажба на ведомствено жилище и за наем на високопроходим автомобил.

В ефира на Българска национална телевизия Веселин Пенев  също разяснява  обвинението.

„Повтарянето на едни лъжи, няма по какъв начин да ги направи истини. Знаете, че аз съм политическо лице. Има опция да се създадат всевъзможни причинно-следствени връзки във връзка с това по какъв начин се развиха в България нещата от политическа позиция, след момента на така наречен хвърлено обвиняване публично“, сподели Пенев.

Следващото съвещание по скандалното дело за продажбата на тогавашните царски конюшни в центъра на София  е планувано за месец декември.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР